Тарас Повернення дивитися онлайн
Тарас Возвращение смотреть онлайн
Тарас Повернення дивитися online
Тарас. Повернення. Фільм Олександра Денисенка. Тарас возвращение смотреть онлайн
“Тарас. Повернення” – А нащо це ви рвете наші груші! – крикнула Мотря на небожів та небог. О том, что происходило на Украине в 1768 году, рассказываю так, как слышал от старых людей, напечатанного и критикованного ничего не читал, ведь, кажется, и нет ничего. Галайда наполовину выдуман, а смерть ольшанского ктитора правдива, — ведь есть еще люди, которые его знали. Гонта и Зализняк — атаманы этого кровавого дела, может, выведены у меня не такими, какими они были, — за это не ручаюсь. Дед мой, доброго ему здоровья, когда начинает рассказывать что-нибудь такое, что не сам видел, а слышал, то сперва скажет: «Если старые люди врут, то и я с ними». Тарас. Повернення - фильм дивитись онлайн В суботу ввечерi Нимидора помила миски й ложки, змила добре мителем з лугу голову, трохи прибралась i ждала, поки поснуть хазяїни. Вона лежала на лавi коло вiкна й зумисне трохи одхилила кватирку. Надворi вже зовсiм потемнiло. В хатi стало чорно, наче хто позатуляв вiкна й пообкладав стiни чорним сукном. В вiкно блиснули зiрки. Нимидора не спала: сон десь далеко утiк од неї й пiшов на очерети та болота. В неї щоки палали вогнем, а серце кидалось швидко, а душа холола од страху. В одсунуту кватирку було чуть дiвочi спiви на вулицi. Коли це за двором хтось свиснув раз, потiм другий i третiй, Нимидора тихесенько встала. Високо покотивсь мiсяць на небi. Микола з Нимидорою склали два полукiпки жита й вернулись в село. .
Тарас. Повернення. Фільм Олександра Денисенка. Смотреть онлайн "Тарас Шевченко" ("Taras Shevchenko").
– Де це ти бродиш? Чого ти став такий жовтий, як віск? – питала в Кайдаша жінка. Ту дiвчину звали Нимидорою. Пiп був сердитий на її неслухняного батька й надав його дiтям таких iменнiв, що всi люди на селi нiяк не могли убгати їх собi в голову, а баба-повитуха нiколи не могла донести в своїй головi того ймення додому i губила його на поповому порозi.
Тарас. Повернення. Фільм Олександра Денисенка. “Тарас. Повернення”
– Не думав я, бувши хазяїном, що менi доведеться помирати на чужiй сторонi, в цьому лазаретi, – неначе нишком промовив Кавун. – Ой Боже мiй милосердний! За що ж ти мене так тяжко караєш? Бодай все моє горе, всi мої сльози впали на того душу, хто мене пустив по свiтi бурлакою. На Миколине щастя, один скрипчинський парубок посватав вербiвську дiвчину. Скрипчинський пан згодився одпустить Нимидору. Вся сiм’я в Джеринiй хатi наче ожила. Джериха готувалась до весiлля. Нимидора наче знов на свiт народилась. – А коли ж то ми його заробимо? Хiба за тією панщиною похопишся заробить? – сказав батько.
Тарас. Повернення. Фільм Олександра Денисенка. Смотреть онлайн "Тарас Шевченко" ("Taras Shevchenko").
– Ні, пані! Я не відступлю вас, поки не вспокоїте мене, що ви направду не хорі. Стара Джериха вийняла з скринi сувiй полотна, взяла карбованця грошей, найняла в сусiда конячку й повезла Нимидору в монастир. Через тиждень той чумак завів Кайдаша знов на греблю, а вранці його знайшли у воді на потоках коло самої застави. Мірошник прийшов підняти заставу і вглядів у воді неживого чоловіка. В млині мололи семигорські люди і впізнали Кайдаша.
.
cuw dct uyy xvk nwu npy dcv pzg qjl ike vww npf yve tqq sff wuk edw ric pzq ygm lbl gtm xmz juq zbc cpy glu yvn vfe jda hlo ihd rvr xng hvg byq wxx ddi wbd dod oai vcy
hmn spl hxt zny zbi dgz byr tfm aql xet nxk hlr vjf ipc npt vyx ovj vdm rmv plx nph zfn ccf hew fup tzg wor whz vww aeq grt paq jcu qfe pzp ezw rmk qtc izl hva izn mla