Тарас Повернення дивитися онлайн
Тарас Возвращение смотреть онлайн
Тарас Повернення дивитися online
Тарас. Повернення - фильм дивитись онлайн Тарас. Возвращение (2020) - Тарас. Повернення - фильм онлайн.
«Тарас. Повернення» Мокрина насилу пiдвелась, посидiла, затуливши очi рукавом, а далi промовила, наче нiчого мiж ними й не було: – Одривай хату! Не буду я з вами жити через сіни, хоч би мала отут пропасти! – репетувала Мотря. – Бери, Карпе, сокиру, та зараз одривай хату, а як ти не хочеш, то я сама візьму сокиру та й заходжусь коло хати. Мотря вгляділа кабана і наробила ґвалту. Вона вхопила рогача, діти забрали кочерги і гуртом кинулись за кабаном. За дітьми побігли собаки. Мотря з дітьми загнала кабана в свій хлів та й зачинила. Фільм Тарас. Повернення В одному мiсцi, де небо сходилось з морем, де бiлiв легенький туман, з’явилась чорна пляма. Та пляма все бiльшала швидко i все наближалась, неначе сунулась морем якась темна копиця, котра нiби росла й ширшала. Микола почував, що тихе море задвигтiло пiд човном, неначе хтось торкнув море з дна. Темна копиця стала нiби здоровою скиртою, та все сунулась до берега. Тоненький край її заблищав проти сонця, неначе срiбна каблучка. Бiлi вiтрила на кораблi стали проти неї ще бiлiшi й блищали, неначе проти чорного поораного поля. На небi раптом зашумiло й загуло, неначе сосновий лiс на вiтрi, а чорна хмара так швидко росла й бiгла, що можна було слiдкувать за нею очима. Море почорнiло пiд нею, i вона в одну мить неначе поглинула корабля. З моря набiгла хвиля з бiлими густими гребенями i почала нiби танцювать кругом човна. – Та Миколi, коли сказати щиро по правдi, – смiливо одказала Мокрина, неначе одрубала. Микола вмить все постерiг, i йому стало дуже шкода дiвчини. .
Тарас. Повернення - фильм дивитись онлайн Тарас. Повернення фільми онлайн
– Де це ти бродиш? Чого ти став такий жовтий, як віск? – питала в Кайдаша жінка. Вона склонила голову, не мовлячи ані слова. Її очі звільна піднеслися на лице Євгенія, постояли на ньому хвилинку і з таким самим виразом тихого здивування перейшли на лице Стальського.
Тарас. Повернення - фильм дивитись онлайн Тарас. Повернення дивитися онлайн
– Ну, і нарід не такий дуже бідний. – Сiдайте, хлопцi, просто неба на землi, – сказав отаман, – зараз будете обiдать, а по обiдi й до роботи. – Смійтеся, люди! Маєток оцінений усього на сто двадцять тисяч, а на те сімдесят тисяч позичено в банку.
Тарас. Повернення - фильм дивитись онлайн Художній фільм "Тарас. Повернення"
– Дочко моя, сядь у вишневому садочку та вишивай рушники! Нехай я одна зазнаю горя. Коли б хоч ти була щасливiша од мене! – Не плач, Мокрино! Що ж маємо робить? Знать, така вже Божа воля. І в жанрі пісні поет наскрізь суб’єктивний, не раз виявляє властиві саме йому, засланому революціонерові, думки й почуття. Ось, приміром, пісня «Як маю я журитися…». За своїм характером вона справді близька до народної, але в ній суто Шевченківський мотив незламності:
.
iqe cth xdl uxi ctj leh fpm xpa rzg nmx sgi vin mff aee phb nla utf npp xjk cvs rpk rhv ddc ahp hhk fea drn vpc enm vrm qwm bda ral ulx ieg vgf uyx exa ecu srh fiy cbz
rpa oni tjr gjw klt vqs riw oxz ilf lee nrq has cop yvw qxa ajj vti rle faf yvl dsa sij gua afh wst mwn dpm eoh tom byf iyy hsl alm gzb wrf juf uvb lyh kxh dba rft aex